SMARTtech: MNP – переносимо номер від одного мобільного оператора до іншого в Україні

З 1 травня 2019 року Україна стане до когорти держав, які лібералізують на законодавчому рівні можливості переходу громадян від одного мобільного оператора до іншого. Mobile Number Portability крокує по світу з початку 2000х і вже 2003 року буда запроваджена в Сполучених Штатах Америки. Пізніше підтягнулися інші великі країни, а в нашій влада та лобісти від постачальників послуг розтягнули процес на 10 років.

Але час прийшов. На сайті mnp.com.ua всі громадяни нашої країни зможуть ознайомитися з інформацією про те, що таке MNP, для кого ця послуга, як її пройти і скільки це займе часу. Нагадаємо, про mnp в Україні говорять з 2010 року, але тільки зараз реалізували. Тому що мало мати законодавство, треба будо підтягувати і реалізовувати процедури на програмному і технічному рівні. Можливо, Vodafone, lifecell та Київстар навіть витратились на купівлю нового обладнання.

Редакція порталу Smartphone.ua пропонує розібратися, як звичайному користувачеві змінити постачальника послуги за 3 простих кроки:

  • Реєстрація номера. Фактично це головна умова, яку контрактні абоненти вже виконали. Адже вони ідентифікували себе у базі стільникового оператора і їх номер прив’язаний до документів і особистості. Всі громадяни, що користуються Pre-Paid мають спочатку прийти і заявити про себе. Це важливо, бо гарантує, що ваш поточній номер мобільного ніхно не зможе забрати собі.
  • Звернутися до постачальника з заявкою на портацію. Відмовляти не мають права, просто заходьте до фірмового магазину і вимагайте бланк. Або робіть все онлайн.
  • Отримати нову SIM та встановити її в телефон або смартфон.
  • Що важливо пам’ятати користувачу:

    • Портація з Київстару на Лайфсел можна робити не частіше ніж раз на 30 днів. Це стосується і інших компаній.
    • Якщо номер пов’язаний з шахрайськими діями, то у наданні послуги MNP можуть відмовити.
    • Якщо раніше Ваш родич або товариш буд, наприклад, на Vodafone, а зараз на Київстарі, то вас обов’язково автоматично попередить про це робот при здійсненні дзвінка. Зроблено розумно, аби не витратити кошти з рахунку без усвідомлення на що вони пішли.

    Источник